Corona Protocol Kookatelier Vegan Deacon
Algemeen geldende richtlijnen:
In restaurants en bars zullen de medewerkers bij binnenkomst aan alle gasten vragen (triage) of er gezondheidsklachten zijn. Natuurlijk belangrijk, maar nooit door mij te controleren en te verifiëren als jullie binnen komen. Daarom vraag ik jullie om eigen verantwoordelijkheid te nemen voordat je naar mijn kookatelier afreist en om de volgende vraag aan je zelf te stellen:“ Voel ik mij gezond? “
Zijn er lichte klachten:
Neusverkoudheid, Keelpijn, Droge hoest, Slijm ophoesten, Moeheid, Spier- en gewrichtspijn, Hoofdpijn, Diarree, Misselijkheid, Braken
Zijn er zware klachten:
Koorts boven de 38 graden, Kortademigheid, Longontsteking
En … zijn er huisgenoten die op jouw kookdag bovenstaande klachten hebben.
Als alles met ‘NEE’ is beantwoord dan zijn jullie van harte welkom in mijn kookatelier.
• Bij binnenkomst graag eerst jullie handen wassen en inwrijven met desinfecterende handspray.
• Houd zoveel als mogelijk anderhalve meter afstand van elkaar bij binnenkomst, aperitief, tijdens het koken, het afruimen, het eten en bij het verlaten van het kookatelier.
• Voor diegene die een mondkapje of spatscherm wil dragen, zijn ze verkrijgbaar in het kookatelier. Latex wegwerp handschoenen zijn ook aanwezig en zijn gratis.
• Moet je niezen of hoesten. In je papieren zakdoek of elleboog.
• Desinfecterende handspray is aanwezig op het toilet, maar toiletbezoek zo veel mogelijk beperken.
• Voor elke workshop worden tafels, stoelen, sanitair, trapleuningen en deurklinken grondig gereinigd
Mijn keuken geldende richtlijnen:
• Was regelmatig (4, 5, 6 keer) tijdens het koken je handen met de zeeppompjes bij de wasbakken of met de desinfecterende handspray die aanwezig is. Let op dat je niet met je handen je gezicht aanraakt.
• Het maximale aantal kokers is 6 personen.
• Ik zet zoveel mogelijk alles binnen handbereik van jullie, maar mocht je toch nog iets uit de lade willen en iemand staat ervoor vraag dan of diegene even afstand wil nemen (1½ meter).
• Als de voorbereiding klaar is en de afwas gedaan dan graag aan tafel plaats nemen om zoveel mogelijk loop “verkeer” te voorkomen.
• Ventileren van ruimtes is erg belangrijk, daarom staat de schuifpui in de keuken open. Zorg dat je warme kleding mee hebt in de winter.
Aan tafel geldende richtlijnen:
• Blijf zoveel mogelijk op je plekje zitten.
• Diegene die het gerecht hebben bereid brengen de borden en bestek ook weer via twee looproutes naar de afwasplek. Daarna komen de volgende kookleden de keuken in om het volgende gerecht à la minute af te maken. Ook hier weer eerst handen wassen. En zo door ….
Lees vlak voordat je een workshop bijwoont de gezondheidscheck. Is jouw antwoord op een van de vragen JA, neem dan met mij contact op om je reservering te verplaatsen of te annuleren.
Tot gauw!